Σανσεβιέρα






Η Σανσεβιέρα είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου.  Ανήκει στην οικογένεια Liliaceae  και έχει αφρικάνικη καταγωγή.  Τα φύλλα της είναι σαρκώδη, λογχοειδή με μυτερές κορυφές.  Η πιο γνωστή ποικιλία είναι η Sanseviera Trifasciata. Η Σανσεβιέρα δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και μπορεί να εγκλιματιστεί πολύ εύκολα και σε ανθυγιεινό-ξηρό περιβάλλον, γι αυτό και αποτελεί καλή επιλογή για επαγγελματικούς χώρους.
   
 

        
Φροντίδα – Περιποίηση Σανσεβιέρας

Έδαφος
Για να αναπτύσσεται σωστά απαιτεί χώμα πλούσιο σε άμμο και τύρφη. Επίστρωση της γλάστρας με χαλίκια θεωρείται απαραίτητη για καλή αποστράγγιση του εδάφους
           
Φωτισμός
Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αναστέλλεται η ανάπτυξή της καθώς απαιτεί έντονο φωτισμό.

Θερμοκρασία
Ιδανική θερμοκρασία για την ανάπτυξή της είναι πάνω 16 ° C. Το χειμώνα η θερμοκρασία δεν θα πρέπει να πέφτει κάτω από 10 ° C.

Πότισμα
Θέλει μέτριο πότισμα από την άνοιξη ως και το φθινόπωρο. Το χειμώνα το πότισμα πρέπει να περιορίζεται και να γίνεται ανά 3 εβδομάδες περίπου ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Πολλαπλασιασμός
Ο πολλαπλασιασμός της Σανσεβιέρας γίνεται το καλοκαίρι με διαίρεση- διαχωρισμό του φυτού, και με μοσχεύματα φύλλων.




1 σχόλιο:

  1. Θα ηθελα να μαθω,οταν κανουμε την διαιρεση και φυτεψουμε τα καινουργια φυτα ,ποτιζουμε αμεσως ή επειτα απο λιγες μερες οπως κνουμε και με τους κακτους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή